Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Maxbizz is a values-driven consulting agency dedicated.

Gallery

Contact

+1-800-456-478-23

411 University St, Seattle

maxbizz@mail.com

Amazon’daki İş Modelleri

1)PRIVATE LABEL

2)RETAIL-ONLINE ARBITRAGE

3)WHOLESALE

4)DROPSHIPPING

1)PRIVATE LABEL

Amazon’da yapabileceğiniz en uzun soluklu iş modellerinin başında Amazon FBA- Private Label iş modelidir. Yani kendi markanızı yaratmanız anlamına gelir. İlk başta çok üstüne düşmemiz gereken bir iş modeli olsa da işler biraz oturmaya başladıktan sonra iş yükü genelde hafifler. Fakat diğer iş modellerine kıyasla bütçenizin biraz daha yüksek olması gerekir. FBA = Fulfilment by Amazon kısacası Amazon’un sizin yerinize siparişlerinizi müşteriye kargolamasıdır.

2)RETAIL-ONLINE ARBITRAGE

Retail Arbitrage: Arbitrage iş modeli fiyat farkından faydalanarak gelir elde etme şeklinde tanımlayabiliriz.Bu iş modelinde genelde fiziki mağazaları gezerek indirimli ürünler bulup satığımız bir iş modelidir.

Online Arbitrage: Retail Arbitrage’da yapmış olduğumuz işlemin aynısını online mağazaları gezerek indirimli bulmuş olduğumuz ürünleri satın alıp satmamızdır.

3)WHOLESALE

Bu iş modeli ürünleri tedarikçisinden veya toptancısından toplu bir şekilde alıp Amazon’da satışını yaptığımız bir iş modelidir. Diğer iş modelleri ile karşılaştırırsak daha kolay anlaşılabilir.

4)DROPSHIPPING

Dropshipping iş modelini kısaca stoktus e-ticaet iş modeli olarak tanımlayabiliriz ve Türkiye’de en çok bilinen Amazon iş modelidir.Bu iş modelinde siz ürünlerinizi listeliyorsunuz, satış geldiğinde esas ürünü satandan alıp sizden alanın adresine gönderiyorsunuz. Çoğunlukla Aliexpress’ten satıcları ürünleri listeler ve sipariş geldikçe burdan gönderir. Veya Amazon Amerikada ki bir ürünü Amazon Kanada’da listeleyip Amazon’dan Amazon’a dropshipping yapanlarda var. Fakart dropshippig’in bir çok sıkıntılı yanı olduğu için ben tavsiye etmiyorum.

Avatar

Yazar

Amazon Expert Plus

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.